Terug naar nieuwsoverzicht

Uitbreiding Aardwarmte Koekoekspolder

Aan de Hartogsweg in IJsselmuiden wordt volop gewerkt aan het voorbereiden van de nieuwe boorlocatie. Deze locatie is direct aansluitend gelegen naast de huidige locatie van het project Aardwarmte Koekoekspolder waarmee telers in het glastuinbouwgebied van aardwarmte worden voorzien. Vorig jaar werd nog een productierecord behaald in de Koekoekspolder. In maart dit jaar moeten de voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond, zodat de boortoren in april 2022 kan arriveren.

Volgens projectleider Radboud Vorage, loopt sinds het Ministerie van Economische zaken de benodigde vergunning heeft afgegeven, alles op rolletjes. De ervaren Duitse firma Drilltec zal de uiteindelijke diepe boring van put KKP-GT-03 voor haar rekening nemen. De boring zal ongeveer 6-8 weken duren. Gedurende deze periode zullen er wat extra transportbewegingen zijn en ook enige geluidsbelasting. De boring zal zowel in dag als in nachtdiensten plaatsvinden.

Recente aanvragen
De tuinbouwbedrijven in het gebied staan te springen om duurzame en betaalbare warmte geleverd te krijgen. De laatste maanden van energiecrisis zijn diverse vragen bij het aardwarmtebedrijf binnengekomen van tuinders die ook op de aardwarmtebron aangesloten willen worden. Het betreft vooral biologische bedrijven die hun teelt willen voorzien van duurzame warmte. In 2022 wordt verder onderzocht hoe deze bedrijven aangesloten kunnen worden.

Lees het volledige artikel op Bloemenplantennieuws.nl