Terug naar nieuwsoverzicht

Warmteprojectentool brengt partijen en kennis samen bij energietransitie

Om warmte – zoals aardwarmte – te vervoeren is een warmtenet nodig waarop woningen en gebouwen zijn aangesloten. Op dit moment zijn er al bijna 400 aangesloten warmtenetten in Nederland. Grote en kleinere netten die worden gevoed vanuit verschillende hoofdbronnen, met verschillende temperatuurniveaus. Voor verschillende situaties zijn er verschillende mogelijkheden voor (collectieve) warmtevoorziening.

De Warmteprojectentool is een nieuwe tool (van Stichting Warmtenetwerk) om initiatieven op gang te helpen en partijen te verbinden om onderling kennis te delen. De tool stelt initiatiefnemers in staat om eenvoudig het praktijkvoorbeeld te vinden dat het best aansluit, waarna je eenvoudig contact met betrokken partijen kunt leggen.

Een belangrijk onderdeel van de Warmteprojectentool is een geografische weergave van alle warmtenetten in Nederland, op een handige landkaart. Met de filterfunctie of een klik op de kaart, is informatie over het desbetreffende project direct toegankelijk. Verder geeft de tool antwoord op vragen zoals: Wie beheert welk warmtenet? Hoe groot is het? Uit welke componenten bestaat het net? In welke mate zijn bewoners betrokken bij de realisatie? Waar kan ik meer informatie vinden over het project?

Voor meer informatie: bezoek de Warmteprojectentool op www.warmtenetwerk.nl