Terug naar nieuwsoverzicht

Warmtebron Utrecht presenteert haalbaarheidsstudie voor onderzoeksproject Lean

15 juli 2020 is het rapport van de haalbaarheidsstudie verschenen, die Warmtebron Utrecht voor onderzoeksproject Lean heeft laten uitvoeren om geschikte locaties in beeld te brengen voor het vervolgonderzoek.

Na de twee kennismakingsbijeenkomsten in januari werd opgemerkt dat er een grote informatiekloof was tussen de initiatiefnemers van het project en de bewoners en organisaties in Nieuwegein. “Daarom hebben we besloten dat we alle informatie die we hebben beschikbaar wilden maken in een goed leesbaar rapport”, vertelt Joris Peijster, projectmanager Lean.

In de haalbaarheidsstudie zijn twintig locaties in Nieuwegein en Utrecht-Zuid door advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV (RHDHV) beoordeeld op zowel boven- als ondergrondse aspecten. Vijf locaties hebben maar één uitdaging en gaan daarmee door als meest haalbaar. Voor die locaties adviseren de onderzoekers van RHDHV gedetailleerd vervolgonderzoek waarbij milieu & omgevingseffecten nader onder de loep worden genomen.

Lees het volledige bericht op warmtebron.nu

Bekijk de Haalbaarheidsstudie Lean juli 2020. Of lees de korte Samenvatting haalbaarheidsstudie onderzoeksproject Lean juli 2020 van het rapport.