Terug naar nieuwsoverzicht

‘Warmte uit de Delftse aarde’

Bij Geothermie Delft wordt in de gebouwde omgeving een aardwarmtebron ontwikkeld voor het verwarmen van de campus van de TU Delft en voor het verwarmen van woonwijken in Delft. Tegelijkertijd is het gekoppeld aan een groot wetenschappelijk onderzoeks- en onderwijsprogramma van de TU Delft. Daarmee is het een uniek project.

Het aardwarmteproject vindt plaats in een omgeving waar de ondergrond druk in gebruik is. In de nabijheid staan diverse panden met eigen warmte-koudeopslagsystemen. Het wordt daarom naar verwachting het meest intensief onderzochte en gemonitorde geothermieproject. Een vakgroep van TU Delft gaat er veel onderzoek naar doen en blijft de ontwikkeling van de putten, en het gedrag van het water en de zandsteen waar dat doorheen stroomt, de komende jaren intensief monitoren.

Op 23 september was er in het NRC een interview met Phil Vardon, hoogleraar energy geomechanics en leider van het geothermie-onderzoek aan de TU Delft. Bekijk het artikel

 

Er is een zichtlocatie gecreëerd (naast de WarmteKrachtCentrale), waarbij je vanaf het dak goed zicht hebt op de boring. De boring duurt tot eind oktober. De zichtlocatie is deze periode door iedereen te bezoeken.