Terug naar nieuwsoverzicht

Opsporingsvergunningen Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Lansingerland, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft een vergunning afgegeven aan Shell en Eneco waarmee onderzoek kan worden gedaan naar aardwarmte in Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Lansingerland, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. Aardwarmte kan als bron een bijdrage leveren aan het verder verduurzamen van warmtenetten. Het is een kansrijke optie om meer woningen en gebouwen in deze regio aardgasloos te verwarmen.

“Eneco ziet geothermie als een belangrijke potentiële bron voor het bestaande warmtenet in Rotterdam en Capelle en de toekomstige uitbreidingen daarvan. Met deze opsporingsvergunning komt deze warmtebron voor de regio weer een stapje dichterbij”, aldus Lexje Rietveld, City Manager Warmte Rotterdam bij Eneco.

Emil Heeren van Shell Geothermie: “We zijn erg blij dat we deze vergunning samen met Eneco hebben gekregen. Shell ziet in de regio rond Capelle aan den Ijssel namelijk goede kansen voor het ontwikkelen van aardwarmte voor de verdere verduurzaming van warmtenetten. Shell Geothermie wil met haar kennis en expertise een bijdrage leveren aan de rol van aardwarmte in de Nederlandse energietransitie. De kennis op het gebied van duurzame warmte van Eneco en Shell vullen elkaar geweldig aan.”