Terug naar nieuwsoverzicht

Meer dan 250 bezoekers tijdens Open Energiedag bij aardwarmteprojecten

Tijdens de Open Energiedag op zaterdag 16 september brachten meer dan 250 mensen een bezoek aan twee aardwarmtelocaties in het Westland: Nature’s Heat en Trias Westland.


Rondleiding langs de putten

Verschillende geothermie experts gaven bij Trias Westland in Naaldwijk een rondleiding langs grote informatieborden, de putten (de twee doubletten), de filter -en pompenruimte, aan groepen bezoekers van soms wel 30 man. De rondleiders vertelden onder andere over de werking van aardwarmte, de techniek achter de warmtelevering, het boren naar aardwarmte, de ondergrond in het Westland en de weg die de warmte aflegt vanaf de bron tot de verschillende telers in Naaldwijk en omgeving.


Totaal aantal bezoekers Open Energiedag

De Open Energiedag is een onderdeel van de landelijke campagne “Daar krijg je energie van” van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). Landelijk zijn er in totaal ruim 7000 bezoekers naar de 64 energieprojecten komen kijken. “Betrokkenheid van burgers is van levensbelang, want we zijn met elkaar op weg in deze transitie naar een duurzame energievoorziening”, aldus Olof van der Gaag, voorzitter NVDE.

Bekijk hier de video van de Open Energiedag aan Trias Westland: