Terug naar nieuwsoverzicht

Hoofdkantoor International Geothermal Association komt in Den Haag

De International Geothermal Association (IGA) vestigt haar operationele hoofdkantoor vanaf 2021 in Den Haag. Voorheen was het operationele hoofdkantoor te vinden in Bonn, Duitsland.

De IGA vertegenwoordigt de wereldwijde geothermie-industrie bij internationale organisaties zoals de Verenigde Naties, de Wereldbank, het Internationaal Agentschap voor hernieuwbare energie en het Internationaal Energieagentschap. De internationale organisatie zegt verheugd te zijn om zich te vestigen in de politieke hoofdstad van Nederland en omringd te worden door ambassades, industriepartners en succesvolle toepassing van geothermie.

“In het komende decennium zullen we de geothermie-sector zien uitgroeien tot een volwassen energieleverancier die in staat is om klanten een kosteneffectieve, schone energiebron te bieden. Aardwarmte heeft bovendien het voordeel, dat het een constante stroom van energie kan leveren, in tegenstelling tot zon en wind, die weersafhankelijk zijn”, vertelt Marit Brommer van IGA. “Met Den Haag als nieuwe vestigingsplaats kunnen we het geothermische potentieel ontsluiten door een wereldwijde coalitie van gelijkgestemden op te bouwen die de standaardisatie-, investerings- en duurzaamheidsdoelstellingen zullen aansturen.”

‘Den Haag verwelkomt de International Geothermal Association’
Liesbeth van Tongeren, wethouder voor Duurzaamheid, Milieu en Energietransitie (GroenLinks) laat weten dat de vestiging van de IGA in Den Haag goed past bij haar streven om van de hofstad een centrum voor geothermie te maken. “Ik ben opgetogen dat de IGA Den Haag heeft uitgekozen als nieuwe locatie”, zegt Van Tongeren daar nu over. “Dat past uitstekend bij de regio die nu al de thuishaven is van een state of the art onderzoekscentrum -de Technische Universiteit Delft- en warmte gebruikt in de tuinbouw. Bovendien wordt hier de eerste stedelijke geothermische centrale van Nederland snel in bedrijf genomen.”
De verhuizing staat gepland voor het tweede kwartaal van komend jaar.