Terug naar nieuwsoverzicht

Aardwarmte Vogelaer ontwikkelt tweede aardwarmtebron

Aardwarmte Vogelaer is 4 september 2023 begonnen met het aanleggen van een tweede aardwarmtebron en transportleiding. Het aanleggen van de tweede doublet gebeurt na het opbouwen van de boortoren op het terrein in Poeldijk.

Deze tweede bron gaat nog eens 16 tuinbouwbedrijven voorzien van aardwarmte. Op termijn worden bovendien meer dan 400 woningen op de bron aangesloten in de nog te bouwen woonwijk Westmade Noord in Monster. De werkzaamheden aan de nieuwe installatie worden naar verwachting in 2024 afgerond.

Aardwarmte Vogelaer

Warmteleidingen aanleggen
Om de aardwarmte te kunnen transporteren naar de glastuinbouwbedrijven aan de Van Ockenburchlaan en de Van Buerenlaan in Honselersdijk legt Aardwarmte Vogelaer een warmtenet aan. Deze warmteleidingen worden aangelegd vanaf de aardwarmtelocatie naar de glastuinbouwbedrijven die de warmte afnemen. Deze werkzaamheden voor de aanleg van de warmteleidingen zijn begin augustus gestart en duren acht maanden.

Warmtenetwerk Westland
In het Westland zijn meer van dit soort warmtenetten aangelegd, met name voor de aangesloten glastuinbouwbedrijven. Uiteindelijk is het de bedoeling dat deze warmtenetten gekoppeld worden tot een groot warmtenet van aardwarmte onder de naam van Warmtenetwerk Westland. De bedoeling is dat het netwerk van Aardwarmte Vogelaer in 2026 hierop aangesloten wordt.

(bron: Stichting Warmtenetwerk)