Terug naar nieuwsoverzicht

Aardwarmte voedt warmtenet in Purmerend naar verwachting vanaf 2027

Het aardwarmteproject ‘Aardwarmte Purmerend’ is inmiddels de ontwikkelingsfase ingegaan waarbij mogelijk in 2027 de eerste aardwarmte aan Stadsverwarming Purmerend (SVP) wordt geleverd. De Purmerendse bodem is in algemene zin beoordeeld als geschikt voor het winnen van aardwarmte.

De betrokken partijen bij het aardwarmteproject in Purmerend zijn Yeager Energy, Energie Beheer Nederland (EBN), SVP en de gemeente. Yeager Energy en EBN richten zich dit jaar op het verder onderzoeken van de potentie voor het winnen van aardwarmte in Purmerend en de start van het vergunningentraject, zoals de omgevingsvergunning en de milieueffectrapportage. ‘Als het aanvullende onderzoek bevestigt dat de ondergrond geschikt is voor het veilig en verantwoord winnen van aardwarmte en het vergunningentraject voorspoedig verloopt, kunnen vervolgstappen worden gezet’, laten de betrokken partijen weten.

De verwachting is dat het warmtenet in de gemeente in 2027 voor een deel op aardwarmte kan worden aangesloten en de eerste huishoudens in Purmerend kunnen worden voorzien van aardwarmte.